Tag: europe

„МЕГА ФОРТРИС ЕВРОПА“ СТАНА ЧЛЕН НА TAPA SSP

„Мега Фортрис Европа“, еден од водечките добавувачи на сигурносни пломби, стана членка на TAPA SSP. 1-ви март 2016 година претставува возбудлива пресвртница за „Мега Фортрис Јуроп“ (Mega Fortris Europe) и членовите на Асоцијацијата за заштита на средствата TAPA. Станувањето член на ТАРА значи дека сега ќе бидеме уште повеќе вклучени во светската индустрија за заштита на товари, обезбедувајќи експертиза во справувањето со тековните проблеми во синџирот за снабдување. Членството, исто така, дава одлична можност да го брендираме нашето име на…

Пломби со кабел Мега Фортрис МЦЛЗ 500 (Mega Fortris MCLZ 500 Cable Seals)

Во согласност со ISO (Меѓународна организација за стандардизација) 17712 “H” и C-TPAT ISO 17712 дефинира три вида класи на цврстина на пломбите или капацитетот на бариерата: “I” за Индикативен; “S” за безбедност; и “H” за висока безбедност. C-TPAT бара употреба на пломби од класа “H”. „Мега Фортрис Велика Британија“ воведува нов MCLZ опсег на сигурносни пломби со кабел кој направи голем чекор кон подобрување на сигурноста на глобалниот синџир на снабдување. Безбедносната вредност на овој нов производ е неспоредлива со…

Кога сигурносната пломба НЕ Е вистинска сигурносна пломба? Дел 2

Продолжувајќи со нашите мисли од минатонеделниот блог “Кога сигурносната пломба НЕ Е вистинска сигурносна пломба?”, во блогот за оваа недела ќе разговараме за вториот фактор на злоупотреба на приколките и контејнерите. Многу организации користат сигурносни пломби кои само ја вршат работата. Меѓутоа, денес крадците станаа попаметни отколку што мислат организациите. Многу организации сè уште веруваат дека е како во старите „добри“ времиња кога бизнисοτ можеше да ги надмине крадците и со неколку промени сè да се среди. Сепак, ова повеќе…

Пломби со прачка

Пломбите со прачка Мега Фортрис Бар (Mega Fortris Bar Seal) е направена од челична конструкција со голема цврстина, што пломбата ја прави совршена за транспорт на пратки и интермодални контејнери. Актуелниот механизам за заклучување е вграден во жлебот на металното куќиште, со што пломбата станува посилна и потешка за злоупотреба. Мега Фортрис Бар пломбата може да се користи на многу различни видови на контејнери, како што се контејнери за копнен транспорт или контејнери за поморски транспорт. Пломбата со прачка е…

Кога сигурносната пломба НЕ Е сигурносна пломба?

Го започнуваме овој блог со прашање кое може да биде од суштинско значење за тековниот пазар на превенција од загуби и, всушност, секоја индустрија која користи разни видови на транспорт за своите стоки. Следејќи го неодамнешниот тренд, многу организации бараат да заштедат колку што е можно повеќе, па одлучуваат тоа да го сторат во рамките на нивните оперативни трошоци. Како и да е, дали навистина ги согледуваме последиците од ова? Ќе се осврнеме повеќе околу трошоците за сигурноста на превозот…