MCLP Mini Cable Lock Premium

Сигурни сме дека повеќето од вас, кои работат во логистичката и транспортната индустрија, се свесни за проблемите со имигрантите кои се обидуваат нелегално да влезат во Обединетото Кралство со помош на камионите како еден од начините да влезат во Велика Британија. Меѓутоа, сите знаеме какви последици тоа ѝ нанесува на оваа индустрија и на возачите. Инцидентот се случи неодамна, кога целиот товар од свежо овошје и зеленчук мораше да биде фрлен, бидејќи се сметаше за “осуден” поради имигрантите што се вовлекуваа во товарите. Ова, не само што ги чинеше компаниите (морајќи да го фрлат целиот товар на производи) туку, исто така, им наметна приближна казна од £ 2000 на возачите ако се најдат имигранти на нивните товарни возила. Понатаму, „Телеграф“ продолжува да јавува дека имигрантите може да се прикрадат во товарните возила сè до Шпанија.

Ние во „Мега Фортрис“ веруваме во помагање на нашите клиенти да го изберат најдобриот производ за нивните потреби, а во овој случај еден од производите кои ќе ви помогнат да се борите против имигрантите кои се обидуваат да се прикрадат и да ги злоупотребат вашите товарни возила, е нашиот Мини кејбл лок премиум (Mini Cable Lock Premium). Сигурносната пломба со мини кабел на заклучување Премиум е многу лесна за користење и со огромна евиденција на докази за злоупотреба, овозможувајќи ви брзо да забележите ако бравата е обиена. Заклучувањето може да се примени за да се обезбедат различни апликации за голем број сигурносни барања.

Мини кејбл лок Премиум е една од најпродаваните сигурносни пломби со полубариера на „Мега Фортрис“. Широко се користи за камиони, цистерни, контејнери во авиопревозот, контејнери за прекуморски превоз, железнички вагони, калибратори и вентили во различни индустрии.

Подолу се прикажани различните карактеристики на Мини лок кејбл Премиум (Mini Cable Lock Premium):

  • Излиена од ABS материјал високо-отпорен на удари, со кабел од галванизиран челик. Еластичниот високо-отпорен ABS материјал не се крши лесно, и покажува јасни докази за злоупотреба.
  • Карактеристичните испакнати усни од цинк, направени на влезната и излезната дупка на кабелот на пломбата, обезбедуваат поголема заштита од злоупотреба.
  • Едниот крај на кабелот е постојано заштитен во куќиштето за заклучување.
  • Мини кејбл лок е изгравирана со трајно ласерско означување на назив, лого, секвенцијални броеви и баркодови, со што се обезбедува највисоко ниво на обележување на безбедноста.