Uncategorised Archives - Page 2 of 3 - Mega Fortris Macedonia

Категорија: Uncategorised

Mega App

„Мега Фортрис Секјурити Силс Велика Британија“ (Mega Fortris Security Seals UK) е водечки производител и специјализиран дизајнер на сигурносни пломби, производи со евиденција за злоупотреба и интегрирани безбедносни решенија. „Мега Фортрис“ соработува со организации од различни индустрии за да ги разберат проблемите со кои може да се соочат во транспортот на стоки. Независно од тоа дали тој превоз ќе биде копнен, прекуморски или авионски, ние тесно соработуваме за да ги разбереме нивните проблеми, и да ги одбереме најважните со кои…

Иновација на 2K Кликер (2К Klicker)

Производителот на безбедносни пломби „Мега Фортрис“, е целосно посветен на обезбедувањето на вашиот товар, и неговата заштита од сите видови на опасност, како на пример од кражби, и затоа имаме специјалистички тим кој работи 24 часа за да развие нови пломби кои ќе одговараат на вашата цел. Или, може да биде во прашање оштетување на самиот товар, што спаѓа во доменот на нашата сестринска компанија „Фортрис Лоад Секјуар“ (Fortris Load Secure), која што е специјализирана за опрема за обезбедување на…

Чанти за документи

Оваа недела ќе погледнеме една друга област за обезбедување на вашите добра и информации. Кога луѓето ќе слушнат за обезбедување на информациите, најчесто помислуваат на заштита на податоци или на ИТ безбедност. Меѓутоа, не само што е од суштинско значење да ги обезбедите вашите податоци на електронскиот уред или на интернет; личните и доверливите информации се пренесуваат и како печатени материјали (на хартија). Многу организации имаат доверливи договори, финансиски информации, информации за човечки ресурси и многу други оддели кои користат…

Пломби со кабел

„Мега Фортрис“ произведува различни висококвалитетни пломби со кабел. Овие пломби со кабел се лесни за употреба и пружаат голема евиденција при злоупотреба. Тие се достапни со различни дијаметри на кабелот за да обезбедат разни апликации со различни безбедносни барања, обезбедувајќи користење кај сите видови на транспортни методи. Пломбата е обезбедена откако жицата ќе помине низ механизмот за еднонасочно заклучување. Мора да се прилагоди за цврсто да се вклопи во апликацијата со што се зголемува безбедноста и се спречува злоупотребата. Нашите…

Детекција на упад од „Мега Фортрис“ за аеродроми и авионски кабини

Безбедноста во воздухопловната индустрија е една од главните грижи на „Мега Фортрис“. Сметаме дека безбедноста на авиокомпаниите не се сфаќа доволно сериозно, и треба да се направат повеќе напори за да се справиме со оваа сериозна индустрија. За да помогне во актуелните проблеми околу тероризмот, контаминацијата, кражбата и штетите, „Мега Фортрис“ разви голем спектар на производи за безбедност во воздухопловството. „Мега Фортрис“ е горда што презема одговорност за обезбедување на авиокомпаниите и аеродромите. Без разлика дали станува збор за безбедносни…

Мега Фортрис воведува ознаки за безбедност во авионски кабини

„Мега Фортрис“ би сакала да ја претстави својата најнова сигурносна етикета која е специјално дизајнирана за употреба во авионска кабина – Кабински сигурносни етикети. Етикетата за сигурност го прави токму она што го кажува името; таа се користи во авионската индустрија за да се обезбедат кесичките во авионската кабина, и да се прикажат јасни знаци ако се случи злоупотреба. Сигурноснита етикета за авио-кабини е сигурносна етикета која евидентира докази за злоупотреба, и се распрснува на сигурносни парчиња кога се отстранува.…

Водич за избор на соодветна пластична сигурносна пломба.

Пластични сигурносни пломби; милиони се произведуваат секој ден, во различни големини, дизајни и за различни примени. Изборот на вистинската е предизвик и тешка борба за сите менаџери за транспорт или на деловни организации. Овој блог ќе ви овозможи полесно да го надминете овој процес и ,исто така, ќе ве извести за најважниот квалитет кон кој сите треба да тежнееме кога ќе одлучувате да изберете за да ја обезбедите својата скапоцена стока. „Мега Фортрис груп“ производува сигурносни пломби повеќе од 40…

Улогата на физичката безбедност во управувањето со сајбер безбедносните закани

Сајбер-безбедноста стана нешто како феномен во изминатата деценија. Многу организации имаат инвестирано милиони во зголемување на нивото на безбедност на нивната мрежа на информациски системи. Сепак, постојат некои организации во различни делови на светот, кои ја превидуваат физичката безбедност на нивниот хардвер. Неодамна, „Мега Фортрис“ поддржа организација која беше жртва на кражба, каде што беа украдени канцелариски компјутери кои можеа да имаат доверливи информации зачувани на хард дискот. Со такви инциденти, каде самата организација не знае дали овие напади биле…

Спречување на прекуграничните кражби на товар на стоки ширум европските патишта.

Возачите и организациите што работат по европски патишта се жртви на организирани криминални напади и безбедносни инциденти. Кражбите на товар, штетата на товарот, изгубените пратки и упадите на мигрантите, се само некои од ризиците со кои се соочуваат возачите на камиони секој ден. Самата кражба на товар претставува годишна загуба од повеќе милијарди евра за транспортниот сектор. Возачите во сите случаи биле сериозно погодени, и физички и психички. Една сериозна нова закана со која се соочуваат возачите се мигрантите кои…

Контрола на безбедноста и сигурноста на увозот и извозот на земјата.

„Мега Фортрис Груп“ секогаш работи неуморно за подобрување на безбедноста и логистиката на нашите клиенти. Неодамна „Мега Фортрис“ ѝ се обрати на Царинската владина организација (CGO), која се соочува со проблеми со безбедноста и логистиката. Царинската организација имала правила дека сите контејнери кои се извезуваат надвор од земјата требало да бидат обезбедени со одобрена сигурносна пломба. Ова беше со цел да бидат сигурни дека пломбите што ги користат извозниците ќе бидат високосигурносни и ќе ги исполнуваат меѓународните прописи. За да…