Category: Uncategorised

Подготвени за утре уште денес

„Мега Фортис“ соработува со организации за надминување на нивните безбедносни решенија за транспорт повеќе од 18 години и ги разбираат проблемите кои се развија со текот на годините. Како натрапниците ги развиваат своите техники за пробивање во контејнери и приколки, Мега Фортрис секогаш остана еден чекор понапред со развојот на револуционерните печати. Сега сме дојдени до тој степен, кога транспортната индустрија почнува да се соочува со нови проблеми поставени од натрапници со нови начини за обивање на контејнери и приколки.…

Зошто да плаќате отповеќе за премиум пломба?

Денес, пазарот за сигурносни пломби е толку заситен што многу организации се наоѓаат во отворена војна, а многу потрошувачи прибегнаа кон купување ефтини и со слаб квалитет пломби од Кина. Ние во „Мега Фортрис“ сме многу горди на квалитетот на пломбите што ги произведуваме, и веруваме дека сме тука за да ги задоволиме организациите кои би сакале да ја обезбедат својата стока по разумна цена, а да добијат високо квалитетни пломби. Ние веруваме дека многу организации се фатија во стапицата…

„Мега Фортрис“ станува соодветна за „Халал“ храната

Во последниве години видовме драматичен пораст во употребата на храна Халал низ светот. Ова ги вклучува и големите земји низ Западна Европа, вклучувајќи го и Обединетото Кралство, Норвешка, Данска, Германија, Франција и многу други региони. Употребата на халалска храна во комерцијалните индустрии отсекогаш претставуваше предизвик за бизнисите на западните земји. Сепак, организациите ја увидоа зголемената побарувачка за снабдување со Халал храна, и прават напори да го обезбедат ова барање. Добивањето на одобрениот добавувач на храна од Халал не е толку…

Обезбедување на банкарскиот сектор со Мега Брик Сил (Mega Brick Seal)

Мега Брик пломбата на „Мега Фортрис груп“ веднаш ги освои банкарскиот сектор и организациите кои што се занимаваат со ракување со готовински пари поради своите уникатни карактеристики и сигурноста што ја пружа. Пломбата со кабел Мега Брик (Mega Brick Cable Seal) се интегрира со специјален софтвер, овозможувајќи целосно следење на локацијата, времето и датата кога и каде е транспортирана сигурносната пломба. Оваа уникатна карактеристика привлече многу внимание кај банкарскиот сектор и превозот на готовински пари. Пломбата со кабел Мега Брик,…

Железнички транспорт

Без разлика дали некоја организација ќе се одлучи да го користи железничкиот превоз како главно средство за испорака на стоки, или главната намена ќе биде авионската индустрија, челичарниците, фармацевтската индустрија, па дури и за малопродажба – едно нешто што сите го имаат како заеднички именител се проблемите со кои се соочуваат за време на транзитот на нивните добра од едно место до друго. Многумина веруваат дека е потешко да се украдат стоките од товарен воз отколку да бидат украдени од…

Мини брза пломба (Mini Fast Seal)

„Мега Фортрис“, како водечки производител и специјализиран дизајнер на сигурносни пломби, производи кои што евидентираат и пружаат јасни докази за злоупотреба, и интегрирани безбедносни решенија, го претставува еден од своите неодамнешни пронајдоци: Мини фаст сил (Mini Fast Seal). Последното издание на семејството пластични пломби, Мини фаст сил е дизајниран да се користи за разни примени, како што се банкомати, кутии за пари и угостителски колички. Новиот дизајн овозможува пломбата да се става на помала апликација, овозможувајќи им на корисниците да…

Мега катинар (Mega Padlock)

Мега Фортрис соработува со многу индустрии за да се осигури дека ги исполнуваат потребите на клиентите, и дека може да се решат проблемите со кои клиентот може да се соочи при обезбедувањето на својата стока, или со безбедносни прашања во врска со транспортот. Една од индустриите кои се соочуваат со прашањето во врска со пломбите кои имаат високо ниво на евидентирање на злоупотреба, е авионската индустрија, каде се соочија со проблеми за изнаоѓање на вистинска пломба за нивните угостителски (кетеринг)…

Домино ремен (Domino Strip)

Повеќето компании во денешно време се соочуваат со предизвик за борба против нелегалните имигранти кои ги обиваат нивните приколки. Компаниите кои превезуваат добра во и надвор од земјата треба да ги обезбедат своите приколки, за да избегнат злоупотреба од страна на илегалните имигранти. Најчесто, приколките се обиваат затоа што бравите што биле поставени на приколките биле или слаби, или не покажале докази за злоупотреба, со што компаниите не се во можност благовремено да констатираат дека нивните брави на приколките се…

Мега Фортис оди кон ЗЕЛЕНО!

Во моментов, организациите се обидуваат да работат со владата, акционерите и локалната заедница, за да докажат дека се способни да ги исполнат своите цели за корпоративна социјална одговорност (CSR). Многу организации веруваат дека тоа што го прават моментално во врска со минимизирањето на отпадот и обезбедувањето подобра иднина за следните генерации, е доволно за да се одржат и, што е особено важно, да ги задржат локалната заедница и акционерите среќни. Корпоративната општествена одговорност не е нешто што го правите еднаш…

MCLP Mini Cable Lock Premium

Сигурни сме дека повеќето од вас, кои работат во логистичката и транспортната индустрија, се свесни за проблемите со имигрантите кои се обидуваат нелегално да влезат во Обединетото Кралство со помош на камионите како еден од начините да влезат во Велика Британија. Меѓутоа, сите знаеме какви последици тоа ѝ нанесува на оваа индустрија и на возачите. Инцидентот се случи неодамна, кога целиот товар од свежо овошје и зеленчук мораше да биде фрлен, бидејќи се сметаше за “осуден” поради имигрантите што се…