Category: Press Releases

„МЕГА ФОРТРИС ЕВРОПА“ СТАНА ЧЛЕН НА TAPA SSP

„Мега Фортрис Европа“, еден од водечките добавувачи на сигурносни пломби, стана членка на TAPA SSP. 1-ви март 2016 година претставува возбудлива пресвртница за „Мега Фортрис Јуроп“ (Mega Fortris Europe) и членовите на Асоцијацијата за заштита на средствата TAPA. Станувањето член на ТАРА значи дека сега ќе бидеме уште повеќе вклучени во светската индустрија за заштита на товари, обезбедувајќи експертиза во справувањето со тековните проблеми во синџирот за снабдување. Членството, исто така, дава одлична можност да го брендираме нашето име на…

Кога сигурносната пломба НЕ Е сигурносна пломба?

Го започнуваме овој блог со прашање кое може да биде од суштинско значење за тековниот пазар на превенција од загуби и, всушност, секоја индустрија која користи разни видови на транспорт за своите стоки. Следејќи го неодамнешниот тренд, многу организации бараат да заштедат колку што е можно повеќе, па одлучуваат тоа да го сторат во рамките на нивните оперативни трошоци. Како и да е, дали навистина ги согледуваме последиците од ова? Ќе се осврнеме повеќе околу трошоците за сигурноста на превозот…