Category: Company

Кога сигурносната пломба НЕ Е вистинска сигурносна пломба? Дел 2

Продолжувајќи со нашите мисли од минатонеделниот блог “Кога сигурносната пломба НЕ Е вистинска сигурносна пломба?”, во блогот за оваа недела ќе разговараме за вториот фактор на злоупотреба на приколките и контејнерите. Многу организации користат сигурносни пломби кои само ја вршат работата. Меѓутоа, денес крадците станаа попаметни отколку што мислат организациите. Многу организации сè уште веруваат дека е како во старите „добри“ времиња кога бизнисοτ можеше да ги надмине крадците и со неколку промени сè да се среди. Сепак, ова повеќе…

Кризата Калè: „Мега Фортрис – Велика Британија“ за обезбедување “сигурен” товарен сообраќај

Многу организации од неодамна се соочуваат со големи проблеми поврзани со прашањата за обезбедување на нивниот товар и нивните приколки, како на национално така и на меѓународно ниво. Сепак, повеќето од нивните проблеми се чини дека се поврзани со злоупотреба на нивните приколки. Во рамките на овој блог, „Мега Фортрис“ ќе ве информира за некои статистики во врска со целиот феномен на транспорт и логистика со помош на TAPA EMEA. ПРАШАЊА Меѓународни прашања Прво ќе започнеме со некои од проблемите…