Иновација на 2K Кликер (2К Klicker)

Производителот на безбедносни пломби „Мега Фортрис“, е целосно посветен на обезбедувањето на вашиот товар, и неговата заштита од сите видови на опасност, како на пример од кражби, и затоа имаме специјалистички тим кој работи 24 часа за да развие нови пломби кои ќе одговараат на вашата цел. Или, може да биде во прашање оштетување на самиот товар, што спаѓа во доменот на нашата сестринска компанија „Фортрис Лоад Секјуар“ (Fortris Load Secure), која што е специјализирана за опрема за обезбедување на вашиот товар да не се оштети за време на превезувањето.

Обезбедуваме цела палета на појачани ISO 17712, C-TPAT високо сигурносни пломби и други производи и услуги кои обезбедуваат доказ за евентуална злоупотреба, по многу конкурентни цени, што доведе до тоа да станеме најпосакуван добавувач за многу водечки компании низ целиот свет. Тука спаѓаат пломбите со висок степен на сигурност, сигурносни пломби со полу-бариера, индикативни пломби, етикети и торби со евиденција за злоупотреба, како и безбедносни решенија за следење на целата патна траекторија од почеток до крај, како и на добрата.

Посветеност кон иновација

Една од нашите високо-сигурносни пломби, наградуваната 2К Кликер (Klicker 2K), е резултат на солидно и континуирано подобрување на дизајнот на нашата механичка пломба за контејнери. Првата појава на пломбата беше завршена и испорачана пред 16 години, во 1999 година, а со својот механизам за заклучување и дизајн дополнително се подобри во 2004 година. Конечно, од 2013 година, подобрениот 2К Кликер беше подготвен за масовно производство – најсовремена механичка пломба за контејнери со карактеристики на голема евиденција на докази за злоупотреба; тоа е исто така првата пломба за контејнери во светот, која има две бои во својот дизајн.

Нашата палета на пломби игра интегрална улога како безбедносни решенија во транспортот и логистиката. ISO 17712-потврдените „Мега Фортрис“ високо-сигурносни пломби со завртка (нитна) за контејнери се користат за обезбедување на возила и железнички вагони со вредни стоки сместени во контејнери за копнен и поморски превоз преку меѓународните поморски патишта за превозници. Ова е дополнително комбинирано со другите наши пломби и безбедносни производи, кои ги штитат возилата од злоупотреба, придонесуваат за безбедноста и заштитата на стоките, за интегритетот на транспортните процеси и за спокојството на сите вклучени во синџирот на снабдување.

Процесот на подобрување е значаен и од клучно значење за да биде чекор понапред од сите предизвици што се појавуваат во индустријата. За да се бориме со таквите предизвици, „Мега Фортрис“ користи прикриена пазарна интелигенција, и нашето чувство за предвидување на потребите на клиентите за развивање на напредни и нагорни решенија кои можат да се зајакнат понатаму на долг рок.

Нашата посветеност кон услугата на купувачи и испораката на квалитетни производи се рефлектира во нашата инвестиција во иновацијата и развојот на нашите пломби. Со нашиот сопствен тим за истражување и развој и инструментални капацитети, ги подложуваме нашите производи на ригорозни тестирачки процеси, брзи прототипови и континуирано подобрување.

Тимот за развој на нашите специјалисти секогаш се обидува да иновира нови типови на пломби, за да им обезбеди на нашите клиенти пломби кои се силни, безбедни и ефикасни. Ние во „Мега Фортрис“ ја разбираме важноста од иновација на нови пломби и решенија, поради што ние трошиме многу време и пари во развојот на нови пломби и други производи. По долгогодишното искуство, нашиот тим ја разви првата пломба пломба со завртка и со евиденција на злоупотреба – 2K Кликер.

Пломбата со завртка 2K Кликер Болт (2K Klicker Bolt) беше развиена поради фактот што нашите специјализирани тимови ги разбраа проблемите околу кражбите во транзит. Ова е причината зошто нашиот тим ја сфати важноста од развивање на пломба која ќе обезбеди јакост и, исто така, ќе им овозможи на организациите да знаат дали некој се обидел да ја злоупотреби истата. Ова не само што ќе им овозможи на фирмите да стават пломби кои се со голема цврстина, туку и да бидат информирани при злоупотреба на пломбата со механизам за заклучување во еден правец.

2K Кликер е цврта механичка пломба со евиденција на злоупотреба, која се состои од калена челична завртка и куќиште, излиено од еластичен ABS материјал со голема отпорност. Со огромна затегнувачка цврстина и механизми за заклучување со блокирање, 2K Кликер претставува појачана пломба со завртка за контејнери која се користи во транспортот, обезбедувањето, интермодалните контејнери и копнениот превоз. Со тоа што првата пломба со завртка и со евиденција за злоупотреба на светот е исто така и прва пломба со завртка за контејнери во светот која има две уникатни бои во својот дизајн.

Додека се развиваше 2K Кликер, беше многу важно да се осигура дека пломбата евидентира очигледни знаци на злоупотреба, и да се осигура дека има две главни карактеристики кои се применуваат на пломбата. Првата карактеристика е еднонасочен систем за заклучување. Ова спречува насилно превртување и ротациска злоупотреба на пломбата. Втората функција е функција која му овозможува на корисникот јасно да види дали е запечатена пломбата. Ако некој се обиде да ја скрши пломбата, надворешната пластична школка ќе напукне, но нема да се скрши но не се скрши, дозволувајќи му на возачот да види дека пломбата е злоупотребена. Во прилог на ова иако пластиката ќе напукне, металната игла внатре останува непроменета обезбедувајќи максимална цврстина.

Карактеристиките на 2K Кликер вклучуваат:

  • Завртка и куќиште од кален челик заради дополнителна сигурност.
  • Завртката и куќиштето се излиени од високо-отпорен на удари ABS материјал за да се обезбедат големи докази за злоупотреба.
  • Овална завртка и куќиште за да се ублажат “нападите со вртење”. Механизмот за блокирање го спречува триењето и овозможува само еднонасочно заклучување.
  • Идентичните секвенцијални броеви на двата дела обезбедуваат поголема безбедност бидејќи спречува замена или замена на делови.
  • Гравирани во пар завртка и куќиште заради полесно ракување.
  • Куќиштето е гравирано со име, лого, секвенцијално нумерирање и баркод со користење на трајно ласерско означување. Ласерската ознака нуди највисоко ниво на безбедност, бидејќи не може да се отстрани или замени.
  • Две бои за подобрена дефиниција на производот, видливост и идентификација, варијации на означување и зголемена ефикасност на работењето.